Denne?

Play offsen i våre hender
Tre runder før slutt ligger Exeter på en femteplass, den siste plassen som sikrer play offs. Exeter.no tar en titt på de siste tre kampene til Exeter, og vurderer alle kampene til alle de åtte lagene som slåss om fire plasser til play offsen.


La oss starte med å ta en kjapp titt på situasjonen i toppen av Conference, to og en halv uke før serien ferdigspilt:

Eller denne?

1 Dag & Red     43 88 +41 86   
----------------------------------
2 Oxford Utd    43 75 +30 62   
3 Morecambe     43 75 +17 61   
4 York          43 73 +18 63   
5 Exeter        43 71 +16 63   
-----------------------------------
6 Gravesend     42 68  +8 56   
7 Burton Albion 42 66  -1 44   
8 Aldershot     42 63  +5 64   
9 Stevenage     41 62  +7 71

Her ser du hele tabellen.Med 16 plussmål, så ligger alt i Exeters hender, såpass tar ikke Gravesend igjen på sin ene hengekamp. Når vi i tillegg vet at Exeter har to av sine siste tre kamperi Fort Knox, St James Park, så er det all mulig grunn til å vøre en smule optimistisk foran de siste to og en halv ukene med ordinært seriespill.

På den annen side, vi er ikke Exeter for ingen ting, og selv med 12-7-2 på våre 21 foregående hjemmekamper, nest best i ligaen, kun slått av serieleder Dagenham, så kan ingen ting tas for gitt. Spesielt ikke siden våre to motstandere i Parken har alt å spille for, og førstkommende lørdag motstander Cambridge.

CAMBRIDGE har vunnet tre av sine fire siste kamper, inkludert en sterk 4-2-seier hjemme mot serieleder Dagenham på mandag. Riktignok var sannsynligvis bortelaget fulle av sjampis etter å ha feiret opprykket som ble klart to dager i forveien, men legger vi til 7-0(!) over Weymouth og 4-0 over Nortwich i rundene før, så skjønner vi det er et lag i skummel form. De er tre poeng over direkte nedrykksplass, men alle lagene bak har kamper til gode, vinnes de, er universistetsbyen under streken.

Au!

Påfølgende helg er det den på papiret tøffeste kampen – borte mot STEVENAGE, som fortsatt har en teoretisk sjanse til å rykke opp. Før de møter oss, har de to enkle hjemmekamper, og kan således være helt ryggen på oss, og i verste fall forbi med seier hjemme på Broadhall Way i den nitriste høyblokkbebyggelsen like nord for London. Undertegnede vurderer en stunttur for å rope frem gutta til seier i en av sien viktigste kamper i moderne tid, gi lyd hvis du er aktuell for å henge på.

I siste serierunde har vi SOUTHPORT, den gamle storheten like utenfor Liverpool. Laget sliter i år, og tre runder før slutt er det tre poeng opp til sikker plass. De gode – men enda mer dårlige – nyhetene er at de før oss møter Gravesend (B) og York (H), og således kan være ut av gamet når de kommer til Parken. Hvis ikke, trøbbel, men samtidig betyr det at minst et av lagene foran oss har avgitt verdifulle poeng, gull verdt for oss.

Hva så med motstanderne?

Dagenham er allerede klare etter at de slo Aldershot sist lørdag. Dermed er det kun de fire play offs plassen å spille for. Vi prøver med noen råtips

OXFORD har 75 poeng, og møter Stafford Rangers og St Albans i sien neste to kamper, dermed er de klare, og har lit å spille for i sin siste kamp, borte mot York. Seks poeng, tot 81.

MORECAMBE har 75 poeng, og møter Weymouth, Kidderminster og Grays. Bare Grays har noe å spilel for, så minimum syv poeng virker sikkert: 82 poeng.

YORK har 73 poeng, og møter Stafford til Helga, som er demoralisert etter to strake og solide tap. Deretter følger Southport som også sliter big time, og til slutt gjenstår Oxford, som sannsynligvis ikke har noe å spille for. Min syv poeng = 80 totalt.

Deretter gjenstår de bak oss…

GRAVESEND, 68 poeng, er aldri et lag jeg har rata, men de er nå en gang der oppe, og har fire kamper til gode, og er tre poeng bak oss. Formen er bra med ti kaprede poeng på siste fire kamper. Bortsett fra Dagenham borte i siste kampen, et lag som sikkert er klare for å imponere sitt hjemmepublikum, så er motstanderne meget svake. Ni eller ti poeng = 77/78.

BURTON, 66 poeng, er helt ute av form, med kun et poeng på siste fire. Grays, Halifax, Nortwich og Rushden er run innen, og de to første har virkelig noe å spille for, og jeg tror de skal slite, og får neppe mer enn fem/seks poeng, maks, dvs. maks 72 totalt.

ALDERSHOT, 63 poeng, er i bra form, og har bare tapt for serielederen på sine siste fire kamper, ellers er det bare trepoengere i boka. Halifax, K’minster, Cambridge og Altincham står igjen, alle overkommelige, men mer enn ti poeng tar de aldri – gir 73 totalt.

STEVENAGE, 62 poeng, har altså to kjappe hjemmekamper mot henholdsvis Tamworth og Rushden før de møter oss. Greit på papiret, men Stevenage er i pissdårlig form, og kan rote det til for seg selv også i disse kampene, spesielt mot Tamworth med alt å spille for. Deretter er det oss, før de avslutter borte mot nedrykkskandidatene Nortwich og Halifax. Jeg tror de roter det til mot Tamworth, dermed er de ute av det, og vil vel bare ha Exeter-kampen å gi maks guffe i, gamle rivaler som vi er. Kan vanskelig se de tar mer enn seks/syv poeng, og havner altså under 70.

Dermed blir tabellen, uten Exeter:

1 DAGENHAM mer enn nok
------------------------------
2 MORECAMBE 82
3 OXFORD 81
4 YORK 80
5…
------------------------------
6…
7 ALDERSHOT 73
8 BURTON 72
9 STEVENAGE 69

KONKLUSJON:
Med syv poeng på sine siste tre kamper havner Exeter på 78 poeng, mens hovedkonkurrenten blir Gravesend, som jeg gir 77 eller 78 poeng til slutt. Vi har 16 plussmål før våre tre siste, de har åtte plussmål før deres fire siste. To seirer og en uavgjort bør holde for oss, åtte mål tar de ikke igjen!

Fingers crossed. For å si det mildt.

[Tilbake]