Exeter - (Burton) Woking, februar 2007.

Challs gratulerer Rikter med premiepotten for idealvekta, Rikter lurer på om han snart kan gå på do. Igjen.

Inspirert av fortellerstilen til Styremedlem Eide. KS.

Torsdag 16.25: Reisefølget bestående av Christian & Linda B.M + Charlotte & meg forlater Luftens Baron. Charlotte kompenserer flyskrekk med utagerende oppførsel og stemmevolum på 9. Klok av skade har jeg seatet meg selv i god avstand og gjemmer meg bak Aftenposten.

Torsdag 22.45: Sitter i minus 5 grader på Absolut Ice Bar i London. Interiør og bardisk laget av is. Undertegnede ble også fasinert av at man fikk med seg glasset til odel og eie, helt til jeg lovlig sent innser at det kruset nok vil smelte, for ikke å snakke om problemene med å komme gjennom sikkerhetskontrollen på hjemveien med så mye væske. Fiffig konsept, muligens mer eksotisk for turister som kommer rett fra brennhete savanner i Kenya eller steppene i Argentina enn hardbarkete nordmenn. Men ligger kun et Traa- hjørnespark fra Piccadilly Backpackers, overnattingsted på påsketuren.

Fredag 14.00: Ankomst hos SP Arne & Elise i Bristol. Nydelig strøk, biljardrom, hus og hage, høyaktuell pitstop 8. april ca kl 13.00.

Lørdag 02.30: Etter en saftig pubrunde i regi av ekstrem- hikkende vert Arne blinkes det med lysene. Bristols natteliv har tatt fyr ved synet av nordmenn i åletrangt superundertøy som liker å sammenligne svartmuskete taxisjåfører med Saddam Hussein og bygge øltårn på halvtomme utesteder. Arne loser oss trygt gjennom gode studentpuber, white russians og Ale før han spretter ut på dansegulvet i det nanonsekundet han hører første akkord i en ekstrem lang og sart intro av Fleetwood Macs "Hush". Ålvik går bananas, men heldigvis får vi en ansatt til å passe på oss resten av kvelden.

Lørdag 10.00: Arne må utsette sin tur til St. James' Park av gyldige familiære årsaker (Fire unger må holdes under oppsyn mens jentene shopper og går over berømte broer).

Lørdag 11.00: En rimelig sliten Christian sovner kjapt på toget til Exeter, jeg benytter anledningen til å drikke opp feltrasjonen med Strongbow.

Lørdag 12.15: Kjapp øl på Best Western hotell ved jernbanestasjonen i Exeter. Er spent på om plaketten for pub nr 100, utdelt under forholdsvis uhøytidelige omstendigheter forleden påske, er på plass. Og sannelig, på hedersplassen i resepsjonen står den! Dypt rørt bestiller jeg umiddelbart 8 dobbeltrom til påske.

Lørdag 12.19: Christian hentes ut fra toalettet, der bergenseren har søkt skjul for en travel sørlending. Vi må da videre!

Lørdag 12.27: Ankomst Imperial mens skravla har gått i ett opp bakken. On fire nå. Exeter. En nydelig by. En nydelig dag! Angrer på at jeg ikke insisterte på å stappe toget fullt av kvinner og barn, slik at de også fikk med seg dette.

Lørdag 12.42: Chris Tarrant er en hard nøtt, avreise utsettes en pint.

Lørdag 13.11: Ankomst Black Horse. Samtale med norgesvennen Scott, som håper på 3363 tilskuere.

Lørdag 14.09: Ankomst STJ, denne gangen uten omveier. Betaler oss inn og går snarveien via Big Bank til Spotten ved hjelp av samme dørvakt som hjalp programhungrige nordmenn sist.

Lørdag 14.35: Marius sprinter over fra bryllupsermonien til Dom for en kjapp pre- match prat. Lunt gjort.

Lørdag 14.58: Tomt i kruset

Lørdag 14.59: Ankomst rad 9 på Big Bank.

Lørdag 15.00: Kick Off.

Lørdag 15.25: Lunken bikkjeburger. Sklir lett ned.

Lørdag 15.37: Registrerer at vi spiller mot Woking, ikke Burton som jeg har trodd helt siden november. Legger et lokk på saken, og velger å ikke informere mine umiddelbare omgivelser om dette.

Lørdag 15.45: Spaserer ut på langsiden, retter på flagget til Guru, spaserer videre til bortefansen der to store norske flagg er observert. Viser seg å være 7 Wokingsupportere fra Oslo, Skedsmokorset og Ålesund på tur. Røffe karer, tar et par bilder og forsvinner ut til høyre. Passerer spillertunnelen akkurat i det spillerne kommer stormende ut, og presser meg mellom Buckle og Billy Jones, som tydeligvis koser seg med pauseteen. Ankommer "flaggporten" til Big Bank akkurat i det Phillips får seg en stygg smell av tidligere Exakeeper James Bittner. Lunt at man kan komme seg rundt hele banen kun ved hjelp av et fårete smil og et norsk medlemskort i ECSCON.

Lørdag 16.08: Bittner på skovtur, John Challinor setter ballen kontrollert i krysset fra 35 yards. Nydelig.

Hele kampen: Bittner gliser opp mot Big Bank hver BIDIGE gang han tar 5- meter. Mye støy.

Lørdag pre - match: Ankommer på wild card til bryllupsfesten til skadedyrinspektør Dominic The Cat og milliardær Rachel. Selskapet på ca 40 sjeler i sin beste alder er som tatt ut av who's who in Exeter. Anders får pengepremie av Challinor for dagens beste idealvekt. Ben Nutter har derimot slanket seg kraftig! Dama til Simon, tvangsutflyttet Boer fra Sør- Afrika, gleder seg til å prate hollandsk med Jan, men Simon selv nok en gang er klar for Exeter City BIL om ikke det kolliderer med skole- reunion med Chris Martin i Coldplay. Gary Nelson er på hugget nede ved cornerflagget i bryllupskaka, som selvsagt er en stor fotballbane. Neil Le Milliere er naturligvis toastmaster, med blåtannen limt ekstra godt fast i anledning dagen. Roger Pyne og brudgommen inviteres på det hjerteligste både til Bergen og til Sveitservillaen under supportercupen. Roger Kendall drikker lokal Cider av champagneflaske. Krøllene til Pete Williams kan man bare drømme om.

19.01: Ekteparet Viksters må på hotellrommet for å kle seg om til middag, mens uskikkelige Andre tar seg en ny øl mens det tas avskjed.

19.13: Christian og Kris sitter på toget retning Bristol. Over og ut for denne gang!

Bilder fra turen er her![Tilbake]