Bronselaget 1936

Bronselaget 2006

1. Espen Leiper Lundekvam
2. Christian NHH Eide
5. Øystein The Rock Birkeland (CP,SP)
15. Ole Kristian Guts Amdam
The Bahamas Shirt. J. J. Andreassen
14. Lars Jacob DJ Pedersen
12. B. J. Gullfot Olsen (SP) ***
10. Kristoffer Manager Sandnes (SP)
12. Dan Tore Volley Falnes*
Nr 17. Arild Silkefot Traa (SP)
Nr 11. Erik Rossi Goalgetter Rygge
6?. Jahn Erik Kez Askeland
13. Sir Jarle Miguel Mikkelsen (SP)
Nr 3 Torbjørn Spiss Lunden **
20. Jannicke The Star

Innledende prematchnotater, bronsefinale Exeter – Framo 3 - 0:

Bronsetestiklene er to avlange kjertler og en del av mannens kjønnsorganer. Testiklene ligger i pungen under penis. Testiklene produserer både spermier og mannlige kjønnshormoner. Testiklene ligger sammen med bitestiklene i pungen. Bi betyr ‘ved siden av’. I testiklene er det celler som deler seg annerledes enn celler ellers i kroppen. Denne typen celledeling heter kjønnscelledeling og gir hos mannen opphav til sædceller. Andre celler i testiklene danner hormonet testosteron. Vi sier at testiklene er endokrine kjertler(en endokrin kjertel er en kjertel som danner hormoner men som ikke har utgang ut av kroppen) fordi de danner hormoner. Vi sier også at de er eksokrime kjertler(danner noe som skal ut av kroppen) fordi de danner sædceller som går ut av kroppen.
Fotball er et spill som består av to fotballag, hver bestående av 11 spillere, som på en fotballbane prøver å vinne ved å lage flere mål enn motstanderen. Et mål defineres ved at ballen havner i motstanderens mål. Hele ballen må over målstreken for at det skal være mål.
Som navnet tilsier, spilles fotball først og fremst ved hjelp av føttene. Spillerne kan imidlertid bruke alle deler av kroppen, bortsett fra hendene og armene, til å berøre ballen. Kun målvakten har lov til å benytte hendene, og da bare innenfor et avgrenset område foran sitt eget mål kalt sekstenmeteren. Dessuten skal utespillere bruke (begge) hendene ved innkast, dvs. når spilles settes i gang etter at ballen har kommet utenfor sidelinjene.
Ifølge en undersøkelse foretatt av Fédération Internationale de Football Association (FIFA), som er sportens øverste organ, publisert våren 2001, spiller over 240 millioner mennesker i over 200 land fotball. Sportens enkle regler og minimale krav til utstyr har uten tvil vært hovedfaktorer for dens utspredning og popularitet. Flere steder i verden, spesielt i Europa, Sør-Amerika og i økende grad i Afrika, utgjør sporten en livsstil for en stor del av tilhengerne til det enkelte fotballag, som f. eks Exeter City BIL.

Og dette var kvelden for testikler og fotball. Bedriftstestikler og fotballtestikler med uante bedrifter. Der ekte menn møtte ektemenn. In the game of football with balls.
I utgangspunktet var dette rått parti. Det var hannløvens partering av hunngasellen. Det var John Holmes mot Titten Tei. Det var AaFK mot Fredrikstad. Exeter City Bedriftslag avdeling Bergen, Slettebakken grus, bane 1, VILLE vinne denne kampen. Det var ikke snakk om i h….. om 4-5-1 og legge seg bakpå og forsvare et hederlig 0-1 tap. Jannicke hadde tatt heldress på. Den vordende brudgom Øystein, sist sett kaotisk ryggende i stupmørket i Fiolveien, hadde pumpe med. Christian hadde kjøpt ståbillett til pappaen sin. Det var utsolgte seter. Det var kameraer overalt. Exeterflagget var tvangknyttet rundt en lyktestolpe i tilfelle uvær og høststormer. Dette luktet seier, seier, lang vei.
Og hva skal man si. DAN. I 365 dager har du gått rundt med dårlig skjult dårlig samvittighet for å ha stanget en lompe fra 90 meter bakover i eget mål på overtidens overtid i en verdensfinale. But God Have Mercy With Your Soul. Dette var dagen for revansje. Og for en revansje. For en spiller!! Herregud ditt dyre navn og ære. Dan the man - får ballen på kanten av 25-meteren og smeller ballen i vinkelen og inn i lysets hastighet. En outstanding enkeltmannsprestasjon av en spiller som bare har vokst og vokst seg inn i Exetertrøyen. Outsanding. Outstanding. Out STANDING.

1. omgang går med til særdeles godt spill av Exeter. En noterer 8-10 ballberøringer innen eget lag og heltene går mer enn glade til te og pause.

2. omgang er nok et fyrverkeri. Bengt har vokst fra en kantspiller som skyter på alt og intet til en entertainer, til et defensivt anker, til en offensiv driblefant, til en innlegger, til en avslutter og til en Osmana Bin Laden. En gjennomtrent Bengt er drivkraften på Exeters midtbane. Kristoffer jobber som en helt med taklinger som Jan kan snakke varmt om i timesvis. Taklingskonge! Flere pasninger de første 20 minuttene enn i resten av sesongen til sammen. Red. Anm. Arild har gjennoppstått som silkefot og forer både Kez og Torbjørn med lissepasninger en bare opplever på dataspill. Arild sender en suser av en halvvolley klint i høyre vinkel fra 35 meter, men dommeren gir ham i stedet frispark på utpust i ren beundring. Et mål for rammen over stuesofaen. Kez er offensiv drivende god og en konstant trussel for ethvert forsvar world wide. Torbjørn er den fødte spiss og binder opp et helt lag alene. Lars er DJ på kanten og serverer publikum de lekreste kombinasjoner. Jan er tøffeste gutten i gata. Miguel jobber ræva av seg på topp. Ole roper og herjer og takler fjellstøtt. Øystein småhalter, men er kongepuddelen Odd i vurderingsevne. Elegant som alltid! Bakerst står Espen og tar alle brassespark som kommer. Soleklar landslagsspiller på utspark, innspark og reaksjonsevne. Vi kjører over de. Vi ruler. De har ikke en sjanse i svartehavet. De har ikke en sjanse i verdens største sølepytt.

Plutselig er Arild på skuddhold og fyrer av en fantasipasning som bare Torbjørn forstår og smeller ballen bak fiendens gitter. What a man! Herlig på hugget. Spiller om mulig enda bedre enn han drikker. Oles fremste spisskandidat leverer varene så det holder.
Kvelden avsluttes med en rødhvit fellesorgasme i grønt gress da selveste Rossi goaler etter årevis med målfaste. Hele Exeter ruller rundt i grønt gress og søle. Rossi 04 er Rossi 06. 13 mann og noen kvinner ligger oppå hverandre. Kinesiske turbusser kjører forbi og tar bilder av fenomenet. Exeter er på pallen. Livet er igjen verdt å leve. Pulesyke kvinner råspurter halvnakne til sminkebordet. Trekker frem de vakreste g-strenger. Bader i parfyme og attraa. Ruller rundt i trange jeans og hotpants. Smører inn sine lepper og smiler. Exeter is back in town. Exeter is back in town.

Mål:

1 -0: Dan. Suser fra 20 meter klistret knallhardt i vinkelen
2-0: Torbjørn. Skudd fra Traa fanges opp og viderefaktureres
3-0: Rossi. Dribler, kombinerer med Kez og putter på Rossivis fra 2,7 meter.

Traa-stjerner:
*** Bengt – verdens beste fotballspiller for øyeblikket. Bergen var ikke stor nok for Maradona og Bengt Jørgen Olsen
** Torbjørn – spiller trolig for Brann til neste år. Nei, det gjør han ikke. Han forblir stjerne i Exeter!
* Dan – spiller usedvanlig klokt til å være bankmann. Sikker som banken både offensivt og defensivt.

Bronselaget 2006

[Tilbake]