KÅRINGER:

16 mann, to kvinner, ni fra vesterled, ni fra østerled. Noen gjorde seg mer bemerket enn andre på turen da Exeter var millimeter fra å sende ut et visst Manchester United av FA Cupen. Marius G Vik tillater seg å minne om noen av observasjonene, viktigste først.

Beste kamp:
ManUre-Exeter 0-0

Tidenes City-kamp, lokalavisen Express & ECHO ga alle Exeter-spillerne 10 poeng. Fortjent.

Beste spiller:
Scott Hiley (Exeter)

Snart 40, men stoppet alt som beveget seg på sidene. Reddet i tillegg på streken den ene gangen ballen gikk forbi veggen (til) Paul Jones.

Og slik ble det!

Vakreste bilde:
Ser slik ut ==>

Det var det ikke mange som trodde før de dro, nei!

Styggeste bilde:
Ser du her på sidene til BBC Devon
(Og du er vel glad du ikke ser slik ut?)

Beste sang:
”Have you ever played Brazil?”

City-fansen til de stille United-supporterne på OT. ”Shall we sing a song for you” og ”More noise at Torquay, we’ve heard more noise at Torquay” var close calls. Skuffende gjeng, Roy Keanes uttalelse om at hjemmefansen er mer opptatt av å spise rekesmørbrød har sjelden vært så sant som den dagen her.

Mest skuffende kamp:
Burnely-Liverpool called off

Til tross for at 95 % av banen var spillbar i følge Burnley-formannen var spillbar, så ble den avlyst. Om de resterende fem prosentene sa dommeren: ”You have to wear wellingtons and snorkels to play there”. Han hadde vel sånn sett et poeng, men bittert å komme helt frem til banen før kampen ble avlyst.

Beste kommentar:
”Var det på programmet om feite keepere at du var til stede, Marius?”
PK visste Marius hadde vært på FK Fotball, men var usikker på hva som var temaet.

Årets kuleste billett:
Ser du under!

Strålende plasser ordnet av London-sjef Neil le Milliere. Lengst oppe, midt på, kjempeliv, sukk, er det mulig?!?

Beste curry:
Fredags kveld, første currysted på venstre side (Shere Khan?) i Rusholm, Manchester
Currygata var på halvannen kilometer. Til og med Manchester har sine positive sider!

Beste visp:
Daskeland jr.

Imponerende tungearbeid etter kun få minutter på Life. Drøvelen til den stakkars ukrainske tanten vibrerer fortsatt.

Beste alvorsprat:
Sandnes vs Rikter, Life ca 01.30

Førstnevnte strammet opp gammelformannen i en mørk krok, i de sene nattetimer på Life. Mao ga streng beskjed om at man ikke ønsket sene kanselleringer, sutring eller annen gammelmannstendenser. Fortjent reprimande.

Grønnskollinsprisen (eller ”Hvordan å følge opp Mikael”-prisen):
PK

Enkelte ting gjør man ikke (jfr. siste punkt på denne lista) når man er på tur som Exeter-supporter. Som å stille opp i helgrønt ved avreise. Stygg sak, i ordets rette forstand.

Travolta-prisen:
André

Ingen foran, ingen ved siden, alle bak. Merk mannens pendeldans med høyrelabben. Legendarisk. Life blir aldri det samme uten denne mannen.

Peneste begrep:
”Polske damer”

Ukjent honnørbetegnelse før turen, en slager etter. Dave er en heldig mann i følge alle 18 (16) nordboere som var på besøk. Jeg nekter fortsatt å tro at vår polske venninnes mor ikke har hatt en spansk seiler på besøk, selv om jeg fortsatt er litt usikker på om spørsmålet om dette falt i god smak..

Beste trippel:
CCC – City, curry og cider

Kan man ønske mer?

Beste enkel:
PKs £5 på 0-0

Til 20 i odds ble det en hyggelig bonus for PKs lille innsats før kampen. Så imidlertid lite til runden han skulle spandere/burde spandert..

Nyeste pass:
Øivinds, rett fra pressa til Sandefjord Politikammer

Tusenlapp for passet, nytt når han kommer hjem. Like blid, det skal han ha!

Reneste pass:
Marius’, rett fra vaskemaskinen

Man lukter ikke bare godt etter en tredagers fotballtur med masse curry og puber med engelsk røykelov. Klær rett i vask, pass likeså. Luktet ikke noe bedre det, mener jeg.

Minoritetsprisen:
Kristoffer Sandnes

Valgte å ta med seg gutta boys på nattklubb for homofile ca 0400 natt til lørdag. Siden det var 16 lads på turen, er det statistisk sett drøyt en homo blant oss. Vedkommende har dessverre ikke kommet ut av skapet, men med Formann Maos innsats er det ikke lenge før.

Tøffeste damer-prisen:
Jannicke & Tone

Går sine menn en høy gang hva gjelder spisskompetanse på Exeter, utstråling og Exeter-kunnskap. Førstnevnte fikk sterke reaksjoner på at hun hadde tenkt å gifte seg med Steve Flack og ta ham med til Norge, sistnevnte er tro, og holder ham fortsatt som target man på Championship Manager når Exeter kommer til Mesterligafinalen i 2025.

DFDS-prisen (Dritings foran Damenes Sko):
Espen

Interessant intimstudium av dameanatomien første kveld. Falt etter hvert lenger og lenger ned mot gulvet. Tantene grøsset, vi humret.

Beste intervju:
Sky Sports dobbelt-intervju av ”Norwegian Grecians”

Gode tilbakemeldinger fra de som hadde sett det første kvelden, selv om reporteren fortsatt venter på PCs svar på hva dette vil bety for klubbens økonomi og fremtid.

Tøffeste intervju:
Navnløs, Oslo

Etter at Oslo-delegasjonen havnet på galeien siste kvelden i London, ikke rakk Stansted-toget og fikk om lag tretti minutters søvn. Ikke alle like opplagte ved ankomst tigerstaden, hvor vår radioreporter måtte rett på jobb. Han ba pent om en stille vakt, ble sendt på statsministerens kontor etter fem minutter. Stille ble det for så vidt da Kjell Magne tok to skritt bakover og så forskremt på vår utskremte mann som hadde en herlig blanding av curry og Cobra-odør.

We can’t see you sneaking out-prisen:
Formann Mao med følge

KS’hig etter nattklubber med dansende, lettkledde damer er allmenkunnskap. At han klarte å snike seg ut med tre andre tvilsomme gutter inn på strippebule uten å bli oppdaget av øvrige reisende, står det imidlertid respekt av!

Og til slutt, som de vil få høre til evig tid…

Fin gjeng, gal prioritering.

Årets bom:
Ikke Scholes, ikke Smith, men Sandnes med disipler (bildet)

Å bomme fra fem meters hold skal vi med største glede tilgi både Scholes og Smith. Derimot, på Exeter Citys største dag noensinne i historien så ER DET UTILGIVELIG å booke en helaften i nabobyen. Når tusenvis av City-supportere gjør Manchester rød, hvit og vakker, og lesker struper og ganer med fast og flytende frem til hanen galer, så SKAL MAN IKKE HENTE BAGASJE, TRANSPORTERES TIL NABOBYEN, SJEKKE INN, PAKKE UT… Kom gjerne og påstå hva dere vil i all ettertid, og jo da, jeg husker godt Bill Shanklys sammenligning av Brian Cloughs prating og Manchester; He’s worse than the rain in Manchester, at least it doesn’t rain ALL the time in Manchester!, og selv om det regnet og dere kan påstå så mye dere vil at Manchester er en møkkaby: Dere var på feil sted, til feil tid, gutter og jenta. Innrøm det! Til ære for dere alle – et knippe kampreferat:
Dagbladet
ECHO
Sunday Mirror

Men uansett, i Manchester, Liverpool, Exeter eller hvor det måtte være: Fantastisk gjeng, fantastisk moro, og forhåpentligvis ikke fantastisk lenge til neste gang. Det store spørsmålet blir vel om man skal ta Carlisle away 23. april i sesongavslutningen eller play off finalen midt i mai?

[Tilbake]