Exeter City - Bergen Brannvesen 5- 3, 4. sep. 2006. Ref : Ole

Årsbeste, kanskje historisk beste og tidenes sammenbrudd!

I min korte karriere i Exeter har jeg ikke opplevd maken til samspill og pasningsikkerhet som i første omgang mot Bergen Brannvesen. Bergen Brannvesen var ikke mange i starten, men snart var det 10 mann mot våres 11. Det kan virke som at når de manglet en mann på motstanderens lag gav det Exeter den plassen vi trengte. Vi fikk i gang nydelig ving spill på BEGGE!! vingene. Vi hadde bra samspill imellom forsvaret og midtbaneleddet. Det hele resulterte i at vi angrep, angrep, angrep kom til innlegg, skapte sjanser og lagde mål. God fotball!

1-0 kom ifra et nydelig langskudd ifra Dan.
2-0 satte Ole inn etter at Kris prøvde å skalle en corner i mål noe som resulterte i en nydelig pasning inn til Ole som måtte drite godt på leggen for å bomme på denne. Servere ballen på sølvfat kalte vi dette i Volda turn og idrettslag (VTI). Takker Kris. Exeter fortsatte å skape sjanser. Jeg var aleine med mål etter noe vi kan kalle fint spill på venstre kanten men som og kan kalles bare rot. Ballen burde våre satt i mål, tar selvkritikk for det.
3-0 målet ble satt av en Kenneth etter nok en corner headet på mål av Kris. Kenneth måtte frem med kølla for å score, men mål ble det.
4-0 målet var Kez som stod for. T-sjorten over hodet og en seiersparade verdig en Exeter goalgetter. Var redd den som vanlige pirkete dommeren ville gi gult kort for dette men det skjedde ikke.
5-0 målet kom etter en styring ifra Miguel. Til sammen 5 mål på 30 minutter. Det er meget bra, det gikk rykter på benken om ny klubbrekord som visst nå er 9-0. Da måtte vi hatt 5 mål i andre omgang og, det skjedde ikke.

Andre sjanser vi hadde. Rossi ble spilt igjennom, helt klart IKKE offside etter hans egen vurdering. Ifra benken såg det heller ikke ut som Offside. Samme episoden senere i kampen, Rossi spilt igjennom. Denne gangen er vi litt usikre. Jeg sto på linja og hevder offside. Men godt spill dette og. Bengt hadde en vending inne på 16m som det bare gjensto å plassere i mål på halv volley, men det ble bom på ballen. Samlet enighet på benken om at det ville ha blitt et meget flott mål.

I andre omgang er brannmennene 11 mann og vi sliter maks. Vi skaper få om noen sjanser og ender opp med å forsvare oss med alt vi har som til tider fremstår som lite og et kaos i kjent Exeter stil. Brannmennene får 3 mål som jeg mener alle kunne ha vært stoppa om vi hadde samhandlet bedre imellom forsvar og midtbane. Ikke mye mer å si om 2. omgang enn ræva!!

Egne meninger om problemene vi får.

Når Exeter blir presset bakpå så er samhandlingen imellom forsvar og midtbane til tiders håpløs, vi springer som en gjeng hodeløse høns uten mål og mening. Press på ballfører mangler, leddene står enten for nært eller for langt ifra hverandre og vi sliter med å vite om vi skal støte i form av soneforsvar eller i form av mann til mann markering. En løsning på dette som jeg foreslår er at vi i disse periodene går til 4-5-1. Trekker ned en spiss til flanken, legger en mann på linjen på topp hele tiden og kjører ned en deffansiv midtbane som kan dirigere midten. På denne måten slipper vi at vingene føler de må gå inn i midten for å hjelpe to sentrale midtbanespillere som sliter og vi får da kanskje mindre strekk i laget i lengderetningen, og mer strekk i laget i bredderetningen.

Dette er bare et forslag, det er mest sannsynlig ikke mye å gjøre da det fremstår som et kollektivt sammenbrudd ikke noe vi kan tillegge enkelte lagdeler. Men det skal sies at vi nå har tatt 6 poeng mot antatt bedre lag i formasjonen 4-4-2.

Newer Change a winning team!

Frode
Christian, Eivind, Kenneth, Jan
Kris, Bengt, Ole, Lars, Dan, Arild
Kez, Miguel, Rossi


***Bengt
** Dan
* Jan

[Tilbake]