Exeter City - Legestudentene 1-2
12. juni 06
Ref. Ukedan

Frode, Lars, Øystein, Ole, ManDan, Christian, Eivind, Kris, Bengt, Kim, Rossi, Jahn Erik, Miguel, Helge

Mål: Miguel

Sommer, sol og Exeter tap

Sesongens første kamp mot et av topplagene i divisjonen endte med et forsmedelig 2-1 tap mot legestudentene. En feilstilt mur, inneffektive spisser og mangel på et klart spillemønster må ta på seg skylden for resultatet.

En måneds ventetid er over


Noen dager tidligere hadde Arne Scheie med høytidelig stemme proklamert at 4 års ventetid var over. I vårt tilfelle var det kun snakk om en måned, men det var likevel spillekåte og forventningsfulle Exa spillere som gjorde seg klare til kamp på Slettebakken Stadium of Blinding Lights. Slettebakken, som i dag egentlig lignet mer Nwgong platået i det Kenyanske høyland i slutten av tørkeperioden. 27 grader, tørr grus og sandstormer gjorde sitt til å gi kampen en ekstra dimensjon.

Der flere Exa spillere hadde drukket 4 liter øl natt til søndag for å ha perfekt alkohol prosent til dansegulvet, hadde legestudentene i timene før kampen drukket 4 liter vann for ha korrekt væskebalanse. Før kampen tok legespirene også blodprøver for å måle laktat nivå samt gjennomførte felles oppvarming slik at samtlige spillere skulle ha puls på 160 når kampen begynte. Det var med andre ord en gjennomført seriøs gjeng vi skulle måle krefter med.

Paradis?

Den overraskende slanke og solbrune dommeren blåste kampen i gang. (Har kretsen forstått at dette var en toppkamp og sendt sin beste mann?) og det mest fantastiske skjer, Exeter spiller fotball slik det beautyful game skal spilles. Vi ruller ballen i laget, om ikke på Argentina vis, så i hvert fall 10-12 trekk før vi mister ballen. Det er spor av samhandling, initiativ med og uten ball, gode langskudd og en herlig aggressivitet over hele linja. Det er nesten som jeg tror det skal gå bra, men bare nesten.

Før det har gått 15 minutter begynner sykdomstegnene fra tidligere kamper å melde seg. Kaptein Birkeland må ut med skade, løpene stopper opp, hoftefeste, kjefting og lange håpefulle baller opp mot spisser som ikke lenger beveger seg, er resepten resten av omgangen. På overtid i første omgang får vi vår straff. Legestudentene får frispark på 18 meter. Muren stiller seg håpløst for langt til venstre og legestudentene skyter knallhard i keeperhjørne. Legestudentene 1, Exeter 0.

2.omgang var en mer jevnspilt affære. Spillet bølget frem og tilbake uten at noen av lagene skapte de store sjansene før legestudentene etter halvspilt omgang fikk et tvilsomt straffespark etter at en legestudent skjøt ballen opp i hendene til Kezman. Bolton reddet straffen mesterlig, men vi klarte aldri å klarere ballen skikkelig og den spratt ut til 16 meteren der legestudentenes svar på George Clooney smelte ballen mål bak en sjanseløs Bolton.

Vi satset nå alt fremmover og fikk vår belønning ca 5 minutter før slutt. En lang ball fra forsvaret, en duell 20 meter inn på legenes banehalvdel som fører til en ufarlig klaring inn til keeper som plutselig blir farlig i det keeper feilberegner spretten slik at den treffer stolpen og spretter ut til den notoriske måltyven Miguel som setter ballen iskaldt i mål. Etter målet kjemper vi desperat for utligning og skaper flere små, og en stor sjanse av en spiller jeg har glemt navnet på. Flere mål blir det dessverre ikke og vi taper vel egentlig helt greit sett ut i fra sjanser og banespill.

3 stjerner: Ole, for sin kompromissløse forsvarsstil. Ofrer alt i
alle dueller og har også flere gode fremspill til spissene.

2 Stjerner: Miguel, du kan si hva du vil om mannen, men i dag var han
presis til kampen og scoret et mål. Hva mer kan man forlange av en
spiss?

1 Stjerne: Resten av laget. De 10 første minuttene av første omgang
er den beste fortballen vi har spilt i min relativt korte Exeter
karriere.

Et lite hjertesukk til slutt: Når skal vi bli så gode at en
midtstopper ikke lenger blir banens beste i nesten hver eneste kamp..

Mvh Colin

[Tilbake]