Exeter City Bergen påsketur - dag 1, ref Kim

Exeter on tour påsken 2006

Fredag 7. april. (Utdrag fra Dag 1)

Mange hjerter hadde gledet seg og hundrevis av sider var skrevet om denne turen. Det var tid for avreise, Exeter BIL skulle tilbake på ”landeveien”. En eksklusiv fortropp på 4 hadde bestilt en fotballens chartertur og reiste ned før resten av ladsen for å inspisere og muligens få et forsprang i ølfatet. ”The Four Horsemen” var Sognekongen, Sogneprinsen, Gaffer og undertegnede.

Etter litt knoting med selvbetjent innsjekking på Flesland var veien opplyst helt frem til Flesland Kafé og en velfortjent liten pilsner med en påfølgende stor pilsner. Dermed gikk også startskuddet for pubguiden med en lettere ambisiøs målsetting om 100 puber på 10 dager.

Obligatorisk tur i Taxfree for nødvendig Norsk proviantering (Sommer Akevitt og ”Whiskers”) og vi var på vingene. Sogneprinsen gjorde umiddelbart et helhjertet forsøk på å tømme trallen til flyvertinnen for sprit, til Gaffers store fornøyelse. Dagens mann merkelappen blafret allerede løst i krøllene til yngstemann.

Etter at Daghavende trygt hadde loset karene frem til Liverpool var det tid for en sjelden dusj(?) og på med dress og lisseslips, før vi gled ut i denne bonderomantiske småbyen mest kjent for havnen til et senere synkende skip og visesang(!).

Noen hadde vært her på besøk før og ivret etter å dele sine historiske erfaringer. Det ble tidvis vist oppriktig fortelleglede og det var kjekt. ”Cavern” var et naturlig første vannhull. Det gikk bare sekunder etter ankomst før ”en svansen sak” begynte å klø Howie bak øret. Ladsen var stum av beundring over hvilken effekt naturlig permanent kan ha på det motsatte kjønn. Da damen i tillegg tok seg den frihet å stille seg midt i flokken, lene seg fremover, samtidig som skjørtet med en rutinert bevegelse ble kastet på ryggen, ble det litt klamt. Hva som skjedde etter dette er noe uklart, men Håvard ”luktet lunten” og forsøkte i det stille å forsvinne bak en søyle. Dette ble ikke umiddelbart godtatt av damen som la om til en vulgær og til dels nedlatende språkbruk og samt en smule aggressivitet. Da i tillegg hennes mulige medbrakte partner dukket opp og skulle passe på at vi ikke lo av henne ble det hele høyst besynderlig.
Altså, Cavern, et flott sted med både danseseksjon, live musikk, tangavisning og psykoberter. Kan man ønske mer….

Turen gikk videre til Flanagens der 70 år gamle rockere med Motley Crue T- skjorter spilte Deep purple etter beste emne. ”Black Night” skulle faktisk vise seg å bli en tilnærmet temasang for resten av turen. Du du du du du du du du du du du du dudu dudu

Videre, videre, alltid videre var kveldens motto og Walkabout var neste. Dette var et diskotek med en aldersgrense som kun var et fjernt minne for de alle fleste Exeterreisende. Det ble med kjapp gange gjennom lokalet med øynene på stilk og så klokelig ut igjen.

Magnet var en lun og fin plass med masse røde gardiner, tror jeg (?).Gaffer lokket raskt undertegnede utpå dansegolvet. Håvard og Frodo som hadde utsikt fra første rad begynte straks å føle seg litt ukomfortabel med utsikt til de norske danseløver. Danseløvene derimot ville ha mer publikum og klatret opp på hovedscenen. Godt fornøyd med plasseringen ble innøvde moves, rockefot, luftgitar og danse rundt i ring uten mål og mening praktisert med en fornøyd mine. Etter vel 5 minutter kom vakten og stengte av scenen. Litt snurt ble det kun snakket om fotball resten av kvelden. På dette tidspunkt begynner også detaljene å bli utydelige, men at det ble gåtur hjem med pit stop til kebab mannen, det erindres vagt.

Dagens mann med vekt på Cavern - Håvard

Alt i alt en fin fin dag 1 på påsketur i 2006


Mvh

Kim Ove Hommen
Daghavende dag 1

[Tilbake]