2. seriekamp

Slettebakken 24. april 2006

Exeter City vs Kirken: 2-3


Laget:

Espen
Christian – Torbjørn – Ole –Lars
Eivind – Bengt – Kim –Dan
Kezman – Kristoffer
Sub: Miguel

Kampreferat:

1. omg:
Vi ”vant” trekningen og kapteinen valgte selvfølgelig sol i ryggen og medvind i første omgang. Kirken stilte mannsterke opp og førsteintrykket fra benken var at dette var et overvektig lag som vi burde slå. Men det viste seg at kirkens menn var en tøff motstander for oss i dag, et lag som tråkket til mer i duellene og hadde bedre spill seg i mellom enn det vi klarte å prestere. Kanskje det er ikke er så tilfeldig at de har holdt seg i den øverste divisjonen…

Litt rokeringer på laget vårt fra forrige kamp pga noen fravær, førte til blant annet at Ole ble ny makker til Torbjørn i forsvaret og at Kim og Bengt ble den dynamiske duoen på midten. Og endelig hadde vi også fått to spillere som kunne kle hver sin krittstrek på kantene i Dan og Eivind. På topp skulle senior Kris og junior Kez vise Kirken hvor målet egentlig stod. Trodde vi…
Og som om ikke det var nok, dukket sannelig Miguel også opp på plenen på Sletten, som trollet ut av den berømmelige esken, noen minutter sein selvsagt, men likevel klar til dyst.

Lenge var det stillingskrig på banen, og lagene produserte noen gode sjanser hver. Bare udyktighet fra lagene gjorde at det ikke ble noen mål i første omgang. Nærmest var kanskje Kezman til å gi oss ledelsen, men det kunne raskt hvert en i kassen hos oss også; bl.a takket være Torbjørn sin herlige tackling på Kirken sin mørke spiss innenfor egen 16 meter tidlig i omgangen, kunne vi gå til pause med null mål i protokollen.

Pausepraten var som den pleier å være. ”Vi skal slå disse her da”, ”vi har mye bedre tid” og ”vi må slå ballen langs bakken og ut på kantene”. Ikke noe uvanlig med andre ord.

2 omgang:
2. omgangen var i motvind og med lav vår sol. Litt for ofte kom hoftefestene frem på midtbanen og Kirken kom 3 - 4 ganger med både 2 til 3 spillere i overtall i angrepene sine. Men heldigvis hadde vi en mann som jobbet jevnt og trutt og vant noen dueller på midten. Tidlig i omgangen blåste Bengt ballen nede i høyre hjørne, utagbart for keeper. Lettelsen bredde seg i laget og spillet begynte å ta mer form. Ballen gikk nå noenlunde raskt langs bakken og vingene ble mer involvert i spillet.
Men hvor lenge var Adam i Paradis?
Kirkens menn kunne ganske sikkert svart på spørsmålet, men brukte heller tiden på fotball og satte et frispark fra vår høyrekant nesten direkte i mål. Litt tafatt i forsvar muligens, kanskje også solen spilte en rolle. Men slike ting skal ikke skje! En ting er å markere tett, men noen må gå på ball og få klarert ballen i slike situasjoner!!!
Og de nøyde seg ikke med det ene målet. Spissen deres, kanskje den tyngste mannen på banen siden undertegnede stod på sidelinjen, lekte Ronaldinho, og satte ballen sikkert i mål og til en kanskje velfortjent 2-1 ledelse til Kirken.
Igjen begynte det å flaske seg for oss. Pasningene gikk vegg-i-mellom, løpene var ikke der, humøret forsvant og sjansene uteble. Helt til Torbjørn endelig dunket inn reduseringen på en herlig corner fra Bengt kun få minutter før slutt. Vi på linjen regnet nå med at dette kanskje kunne være et lite vendepunkt på kampen, for plutselig begynte noe av rytmen fra forrige kamp å komme tilbake. At vi ikke skårer er rett og slett pga udugelighet og egoisme. Helt fra barneårene av har jeg hørt at ballen må slås 45 grader ut når spilleren er på vei mot dø’linjen, eller prøve å gi ballen til en bedre plassert spiller. Hvorfor Miguel ikke gjorde dette i går, er for meg underlig. Der og da hadde vi sjansen til å avgjøre kampen, men slik gikk det altså ikke. I stedet fikk Kirken dagens nest siste spark på ballen. Et frispark fra egen banehalvdel som ble tatt av vinden og blåste inn bak Espen i målet. En keepertabbe, ja, men det er egentlig ikke det som gjør at vi taper denne kampen.
Mangelen på snakking, innsatsvilje, fotballforståelse satte oss i en bås vi må komme oss ut av rimelig raskt.
At vi har bedre tid med ball i alle lagedeler, er noe vi må arbeide med. Samhandlingsmønstrene mellom lagdelene, er noe vi må arbeide med. Avslutningsegenskapene til angriperene våre, er noe vi må arbeide med.
Og hvordan klare det? Jo, stikke fingeren i jorden og innse at vi må bli flinkere til å trene. (Allerede nå dukker det opp treningsmetoder i hodet som jeg mer enn gjerne overfører til laget hvis det kommer 10-15 stykker på trening)

Til slutt:
Etter tidvis enorm innsats og lagmoral forrige kamp mot HIB-Alliansen, kom vi ettertrykkelig ned på jorden igjen. Vi tapte for et lag som på papiret kanskje så dårligere ut enn oss, og som kanskje er et av divisjonens svakeste lag.?
Resultatet, tap 2-3, er det lite vi kan få gjort med nå, men vi må se fremover og prøve å se hvilket forbedringspotensiale vi har.

I går hadde vi to av bedriftseriens beste vinger på plass uten at vi fikk brukt dem optimalt mot et relativt offensivt Kirken-lag. Med litt mer trening kan dette bli en enorm force for oss.

Forsvaret og midtbaneleddet manglet samhandling – ofte stod midtbanen igjen oppe og Kirken kunne kontre med både 2 og 3 mann i overtall.
Samtidig med at forsvar var altfor upresise i oppspillene til midtbanen og at midtbanen altfor ofte mistet ballen når vi var i kontra. Enkle ting som vi kan rette på med den rette treningen.

Angrepet burde ha greid å sette flere av sjansene vi kom til i kampen. Ofte kan spissene med god samvittighet løfte blikket å se etter medspillere i stedet for å ta på seg ”målmasken” og klinke til uten egentlig å vite hvor ballen kommer til å havne. Dermed ikke sagt at vi må unngå avslutninger, men at vi kan spille på lag med de som har samme draktfarge som oss.

Diskusjonen hvorvidt vi skal spille 4-4-2 eller 4-3-3 kan godt dras frem igjen. Poenget er at vi må ha spillere i posisjoner som er vante for dem. Jeg tenker da på at en midtbane med enten 3 eller 4 må kunne klare å ha en defensiv mann som kan være et bindeledd mellom forsvar og midtbane uavhengig av spillesystemet og samtidig være en ballfordeler fremover (Ole mestret den rollen veldig bra forrige gang, synes jeg, i går var det vanskeligere å se hvem som var hvem til tider).

Men stå på videre uansett, UTC!!!


BØRS

***
Bengt, for målet og duellspillet på midten. Vinner mange baller i kampen. Litt upresis med noen avleveringer

**
Torbjørn, herlig mål, gjøre lite feil, en bauta i forsvaret.

*
Eivind, får lite baller på kanten, men viser gode ferdigheter når han blir satt i spill. Løper mye rett og er flink med ball. Bør brukes mer!Synsing og vurdering av
Øystein Birkelandinho
#5

[Tilbake]