11 mann, 11 dager, 100 puber. Kan det la seg gjøre?

Jeg har med vanlig fryd lest reisebrevene fra nord- øst, og la meg si det slik; jeg skjønner hva Morten og Marius skriver, men jeg forstår det ikke. Alkohol, selve grunnpilaren i enhver Englandstur, hvor ble det elementet av? Dypt rystet, og for å gjenopprette æren til ECSCON, vil jeg komme med følgende programærklæring: På påsketuren skal det ikke spyttes i glasset!

Påsketuren for Exeter City BIL går av stabelen 7- 18. april, og et av målene blir dette: 100 skjenkesteder skal besøkes, og drikkes inn, i løpet av turen!
Javel, jeg hører allerede summingen av hoderegning, nesten 10 puber per dag med en pint på hver, det går ikke. Og ja, det blir for tøft om man skulle toge inn med et helt fotballag på 10 steder hver bidige kveld, men gutter- jeg har en plan! Og når jobben er gjort, tenk dere den legendestatusen deltakerne får, for å ikke snakke om den heldige puben nr 100!

For ordens skyld; ethvert sted der det nytes edle dråper regnes med. Fra det hippeste tenåringsdisco til den grimeste ginbule, på tog og taxi, fotballbaner og ferger.

Kenneth, ansvarlig for Askelands pubguide vol III, får en nøkkelrolle med å loggføre navn og karakter, samt finregne på antall, vi andre må huske å registrere inn til Kentona.

Fredag 7. april drar fortroppen, seks stk, til Liverpool. Fly, flyplassbarer og tog gir en fin mulighet for å kick-starte nedtellingen.

Lørdag 8. april kommer nye 5 til Liverpool, via London. Vi er mao adskilt helt til kvelden kommer, dermed har vi to SWAT - team på saken! I Liverpool er det hardt arbeid som gjelder, med flere kjente og kjære steder som må besøkes.

Søndag 9. april er det duket for pubsigtseeing, altervin i verdens 5. største kirke, Carlsberg på Anfield og øl på Norsk Handelsflåte til Dublin!

As I went home on Monday night as drunk as drunk could be
I saw a horse outside the door where my old horse should be

Mandag = Dublin. Selv Dublinforfatter og Exeterskribent Frode Grytten sier at Dublin ikke har noen spesielle severdigheter, desto større grunn til å holde seg lun og varm innendørs.

And as I went home on Tuesday night as drunk as drunk could be
I saw a coat behind the door where my old coat should be

Tirsdag = Dublin og Belfast. Nok sagt.

And as I went home on Wednesday night as drunk as drunk could be
I saw a pipe up on the chair where my old pipe should be

Onsdag og fortsatt i Belfast...

And as I went home on Thursday night as drunk as drunk could be
I saw two boots beneath the bed where my old boots should be

Torsdag på reisefot gjør underverker for mentalhygienen, og underveis skifter vi skuter og tog ofte nok til at vi bare trenger en liten pubrunde ved ankomst Edinburgh for å holde skjema.

And as I went home on Friday night
As drunk as drunk could be
I saw a head upon the bed
Where my old head should be


John Rebus, rollefiguren i de glimrende romanene til Ian Rankin, vet å besøke tvilsomme puber i Edinburgh midt i beste arbeidstid. Det skal vi også på denne fredagen!

And as I went home on Saturday night
As drunk as drunk could be
I saw two hands upon her breasts
Where my old hands should be


Saturday Night! Exeternight! Forsterkninger fra Vest er hentet inn, dette går veien! Herlig om vi må foreta en dugnad og sende et helt lag på hver sin pub for å nå tresifret!

As I went home on Sunday night
As drunk as drunk could be
I saw a thing in her thing
Where my old thing should be


Cricket! Cider!

Mandag 17. april, Exeter away. Nye steder, nye spennende steder å besøke. 100 puber bør nåes et sted mellom Nailsworth, Stroud og London!

Tirsdag 18. april. Hjemtur. Cola Light på flyet.

Jeg gleder meg! KS.

[Tilbake]