Historien så langt - Exeter Bergen

Utgangspunktet var at vi var mange som ville spille fotball og ha det gøy uten at all tid gikk med til å vaske treningsklær. Med undertegnede som spillende manager startet vi opp i februar 1999.

Grunnet sterke sympatier for den anonyme engelske tredjedivisjonsklubben Exeter City startet vi opp som bedriftslaget til den norske supporterklubben. Samtlige 18 spillere er innmeldt i denne supporterklubben.

Vi hadde to velvillige og engasjerte sponsorer, Teaterbaren på Den Nationale Scene og Malene Blomster.

Via moderklubben i England fikk vi originale drakter fra 1991/92 sesongen.
Rent sportslig ble det en formidabel suksess. Storkampen var mot "Bergen British" der tilskuerantallet kom opp i 17, Annette fra Teaterbaren serverte drikke til samtlige ( inkludert dommeren !) og vi sikret opprykket med Bergens Tidende til stede. Etter å ha gått ubeseiret gjennom serien var det klart for cupspill mot vinnerne av divisjonene over oss. Etter en overbevisende 4-1 seier mot Framo i finalen var trofeet vårt. Bergensmesterne i bedriftsfotball 1999 het Exeter City BIL!

2000 sesongen startet med en fellestur til Exeter der 10 spillere var hjertelig til stede. I pausen på kampen mellom Exeter og Plymouth var laget ute på banen og overleverte pokal til formann Ivor Doble. Stor applaus fra de 4200 tilskuerne på tribunen. Etterpå bar det inn i Players Lounge for samvær med mindre kjente fotballspillere. Dagen etterpå spilte vi kamp mot lokale Exeter supportere og vant 4-0.

Denne begivenheten har vært en av mange saker som har kommet på trykk om oss, denne gangen over to sider i BT- bilaget tid og sted.

I juli var det duket for returbesøk fra ikke mindre enn 15 stk fra Exeter. En langhelg i Oslo og Bergen ble rundet av med fotballkamp og fisketur på Sotra. Og jada, vi vant også denne gang.

Ellers ble også denne sesongen en sportslig suksess med 2.plass og opprykk fra 4. divisjon.

Målet for 2001 sesongen er definitivt å fortsette klatringen, fortsette å ha det moro og gjerne skape enda mer publistet rundt laget vårt.

:-) Kris

[Tilbake]