Stunder som dette kan verken utelukkes eller undervurderes.

Og slik blir turen...

TORSDAG:
Gardermoen 1820-ish.
Innsjekking sammen med ventende, hårfager vestlending. Tax free-mat (se lørdag) og -drikke (se alle dager). Bayer. (Marius banner over at de ikke har cider, og drikker demonstrativt Imsdal.)

Månelanding 21.55
– vi stresser som f for å rekke puben, men sliter med det (rekker vi tuben 22.14 er vi på Earl’s Court 22.50, og det KAN akkurat holde!) Huser hektes av av på tuben. Hopper av på Earl’s Court, om lag 5 minutter til 25 Cullingham Place, London W5 OQF hvor vi plukker opp nøklene våre. Syv minutter til leilighetene.

Poker (den som ikke har lært seg Texas Hold’Em i forkant har en jobb å gjøre!) og gp-preik. Aune sr. viser utstyret før midnatt til allmenn beskuelse og forlystelse. Toftis hopper flirende i stolen og gnir seg i sine tre dun på overleppa. Barna bruker jacuzzien og skryter når de kommer hjem. Holt er tøff i trynet for 26. gang på turen, og tar endelig imot radarparet Toftis’/Løkens sigarutfordring. Spyr etter kombinasjonen åtte desiliter whisky og to magetrekk. (Skylder neste dag på at han glemte at det er en hel liter på tax free’n mot 0,7 liter i ferdrelandets polhyller). Amund sitter i bakgrunnen og banner litt over Noralfs stadig hyppigere spydigheter. Topper seg når Aune svinger med kølla og inviterer Amund til en tet a tet i jacuzzien. Unge Vik er som vanlig snill og hyggelig og forsøker å gjøre alle til lags.

Ingen husker når de legger seg, og Homo-Toftis får nok et "liksom-sjokk" når han våkner opp like i nærheten av en vakker og velutrustet Vik.

FREDAG:
Noralf er uforskammet fresh ved frokostbordet (maten er i kjøleskapet, mens det selvfølgelig også er både håndklær til alle på badet og sengetøy i senger og sovesofaer; bekreftet!), mens Holt ser en smule redusert ut. Brannmannen slukker ikke sorgen, men fyrer opp med røverhistorier fra gårsdagen. Noralf humrer, Amund er lettere indignert og sier ikke det var slik det var. Blir usikker når Aune sier han var inne på soverommet hans og lot vannet klokken 0430. Brannmannen bekrefter.

Shopping for jentene og de med barn og/eller dårlig samvittighet. Pub. Mer pub. Curry i Brick Lane på kvelden. Mulig at Exeters svar på John Cleese, Alan, henger seg på. Vurderer å banke på puben til John the Dane. Gjør det. Mye humring. Toftis tar frem mobilen for å ringe Stein. Stor skuffelse når puben er åpen men ingen damer med kjetting åpner. Ingen vet hvem John the Dane er.

Trusler om clubbing fra den yngre garde. Alle går slitne hjem, ljuger litt og legger seg.

LØRDAG:
Den store dagen – den store kampen. (Jevnfør den engelske versjonen nederst.) Exeter leder – Grays er nummer to. Jeg håper på cirka 5.000, alle sier det blir over 4.000. City har alltid skuffet meg når de har hatt store kamper, men i år er det virkelig vår sesong – trur eg!

Vi skal møte på Paddington 09.30, og med en tube som tar 10 min fra oss (direkte linje, 4 stasjoner), så får vi en enkel vei, og trenger ikke stresse.

Vi serverer akevitt, laks og geitost på togturen for å vise folket (15 City-supportere fra London) det beste (og verste) av Norge; Løken fikser Smalahove neste gang vi er over. Avgang litt over ti, koser oss med mat og pinter, ljuger og begynner å få trua på seier. Kjapp pint ved togstasjonen, noen flere før kamp. Unge Vik blir bedugget og insisterer på at dette vil være den største dagen i alles minne, og City vil vinne 5-0. Løken fniser diskret i bakgrunnen.

Kampen ebber ut med ingen mål og mye sutring, Unge Vik depper og hyler innpå noen cider på Centre Spot’n. Åtte noviser sier på togturen hjem (avgang 1900) sier at ”jo da, hyggelige folk og tur, synd med fotballen”. Curry og cider på kvelden sammen med masse Exeter-folk fra London, folk legger seg slitne, men lykkelige. Sterk grad av forbrødring og alle lover å komme snart igjen.

SØNDAG:
Sen frokost. De som har dårlig samvittighet for manglende innkjøp på fredag stormer av gårde. Slaraffenliv i kåken, før man etter mye press fra en hyper trønder og en wannabe-vestlending insisterer på italiensk kaffe. Ingen har ork til å protestere.

Tusler av gårde til Chiswick Sports Ground (nærmeste togstasjon: Barnes Bridge Station), hvor det er kamp mellom supporterne til Middlesbrough og Exeter.

Kampstart er 1400, vi er der en drøy halvtime før, og Noralfs sønns 16-årige kompis er lovet plass i den dødsviktige nedrykkskampen (se tabell her). Sønnekompis herjer, scorer to og blir kåret til banens beste i 3-1-seieren, og hylles med sin første pint på turen i puben etterpå, mens Noralf, Amund og Marius får også hyggelige innhopp og tar en fellesskål for vel overstått.

Løken flirer av gårde i en taxi (halvtime herfra til Heathrow) tidlig i kampen, vi andre rekker et par seiersskåler før bagene kastes inn i en ventende taxi og nesene vendes hjemover til alle kjempers fødeland. Ish.

Og alle var de enige om at det var en fin tur!

CCC,
Marius

Lørdagsinfo og mailutveksling i forkant:

1 Message #1 of 6: Date Posted: 11 Nov 2005 11:49:59 by Neil Le Milliere

SATURDAY NOV-19 GRAYS at Home 15:00

It's the first major 6 pointer of the season! A big game by any standards
and didn't think I'd ever be saying this for a game against Grays!

Going to be a BIG party day out as we'll have 9 Norwegians travelling with
us so expect some herrings to put in an appearance - Marius, hope you'll be
bringing us a few varieties to try :>)

Already have: Moi, Greg, Louis, Julie, Ben, Jim, John H, Marius + 8 Norgers,
Nigel B, Nina, Paul R, Pat W, Roger, Steve R, Tim P, and Trevor B. Let me
know early if you're joining us as going to book this one up shortly so we
get to sit together.

It will be the usual meet on the London Paddington concourse at 09:30 to get
the 10:05 train to Exeter St David's 12:07. Then there's a train straight up
to the ground or, for those that like a more leisurely trip there's time for
a quick pint (or two) in the Great Western.

Return will be on the 18:19 from St James' down to St David's where we'll
have time for another quick pint before getting the 19:00 back to London
Paddington at 21:18.

The cost will be somewhere between £23.50 and a little more depending on the
final numbers going ie if 18 then it works out at £26.12 each.


3 Message #3 of 6: Date Posted: 11 Nov 2005 20:56:04 by Marius G Vik

Neil et all,

> Going to be a BIG party day out as we'll have 9 Norwegians travelling with us so expect some herrings to put in an appearance - Marius, hope you'll be bringing us a few varieties to try :>)

Should be a smelleable train trip! Will try to stock a few varieties from the duty free (although herrings are actually more typical Swedish than Norwegian, hm..), and if you can guarantee a crowd who doesn’t mind trying out different samples, we might even bring some graved salmon, goat cheese and aquavit, which should make this a different, but tasteful trip down to Devon’s capital. However, we’ll wait with the sheep's head, a famous dish in Western Norway, until next time.

Looking forward to it, just hope we’ll get a decent build up tomorrow!

Cheers and UTC,
Marius


Message #6 of 6: Date Posted: 14 Nov 2005 09:37:29 by Julie le Milliere

Marius,

No idea what aquavit is, and please don't tell me. It will be a "nice" surprise on the day!

Just grateful that no part of a sheep will be making an appearance.

See you soon.

Julie

[Tilbake]