Roger Olsen sukker oppgitt, Phil Neal vender tommelen ned, mens Paul Walsh bare gliser over helbommen.

Exeterspillere Liverpool-aktuelle!

Lørdag spilte to av Exeters mest sentrale spillere i moderne tid for Liverpool FC. Begge gjorde sine saker utmerket, og blir blant annet fremhevet på Liverpools nettsted.

Det er lov til å holde med flere lag. To av Exeter Østs pilarer fra Supportercup-seieren på Voldsløkka i våres har heller aldri lagt skjul på sine sterke følelser for Liverpool. Lørdag gjorde Roger Olsen og Marius G Vik comeback på Voldsløkka. De fikk til de grader markert seg mot gamle Liverpool-legender som Jan Mølby, Phil Neal, Paul Walsh, Bruce Grobbelaar og andre.

Scenariet var klinkende klart:

Liverpool-supporterne i Norge ble delt inn i fire deler – nord, sør, vest og øst. Alle spilte mot alle i god, gammel Supportercup-tradisjon: Det laget som fikk flest poeng i puljespillet skulle få møte et lag med syv tidligere landslagsspillere og én Liverpool-manager. Det var guttedrømmen som kunne gå i oppfyllelse.

Det skulle den også gjøre – til gangs!

Marius G Vik (føles utrolig pussig å skulle omtale seg selv i tredjeperson, men jeg merker det øker artikkelens troverdighet en smule!) ble sensasjonelt nok utpekt til manager, og ledet laget frem til en sterk 5-0-seier mot Liverpool Vest i førstekampen. Resultatet skulle vise seg å bli utslagsgivende, med uavgjort de to neste kampene gikk Liverpool Øst til finalen mot Legends med sine fem poeng og bedre målforskjell enn Liverpool Sør.

Roger Olsen, mannen som i sin tid senket Exeter II på Voldsløkka med det berømte skuddet - det fra midtbanen rett i kryssfestet, skal ha mye av æren for at Liverpool Øst etter hvert skulle få møte sine noe mer meritterte motstandere. Forsvarsesset som i sin tid var Lyn-aktuell ble utpekt til kaptein mot legendene etter å ha feid over konkurrentene i bestemannskåringen i grunnspillet:

Av 11 mulige fikk hårfattige Olsen hele åtte stemmer, og dermed var det på med kapteinsbindet i møtet med legendene!

Og for et lag de skulle møte: Roy Evans, tidligere Liverpool-spiller og –manager var nok det svakeste kortet på papiret, landskampsløs som han var. Deretter fulgte imidlertid en hyggelig rekke med fremtredende, meritterte spillere fra 70-, 80- og 90-tall.

Hør bare: Grobbelaar (Zimbabwe), Neal (England), Gillespie (Skottland), Mølby (Danmark), Thomas (England), Johnson (England) og Walsh (England). Syv stykk, hvorav Mølby som den tilsynelatende minst veltrente av dem (se bilde, og si aldri noe stygt om Exas sisteskanse i Supportercupen lenger!). Dog skal det sies at den ”kraftige” dansken fortsatt hadde et suverent overblikk og frekkiser som en del av repertoaret. Hva denne mannen kunne ha vært med et par kilo mindre i sine velmaktsdager!

Likevel var det den nå 42 år gamle Paul Walsh som fortsatt hadde draget mest (noe som vi også fikk bekreftet på byen både dagen i forveien og senere samme kveld..). Mannen som tok over Kenny Dalglish’trøye nummer syv i Liverpool scoret tre mål mot Liverpool Øst, og var både lett og fin i kroppen, samtidig som fintene og avslutningene satt som de skulle.

Mølby og Vik, i alle fall én topptrent idrettsutøver..

Likevel var det han som skulle gjøre at Marius nå må skrive om sin personlige CV en smule:

Midtveis i førsteomgangen hadde Walshy driblet seg forbi hele Øst-forsvaret, og skulle bare runde Unge Vik i motstandermålet. Det gjorde han for så vidt også, men Unge Vik er ikke den som gir seg før ballen er i mål, og i et siste desperat forsøk på å stoppe krølltoppen tas ulovlige midler i bruk:

- Straffespark!

Walsh opp fra bakken, tar ballen selv, og gjør den ultimate fotballsynd:

Han tar straffen selv! (Se bilde nederst)

Unge Vik velger riktig hjørne, men mens han ligger langflat i venstrehjørnet kommer ballen i en frekk Andriy Shevchenko-variant, chip, men høyere og med mer unnerskru. Dudek er imidlertid ikke glemt, høyrelabben kommer opp og ballen stoppes like under tverrliggeren.

Orgasmisk!

Keeper Vik bytter seg selv ut ved pause på stillingen 2-1 til Liverpool Øst, Liverpool Legends skrur opp et par gir, og vinner til slutt 5-4. Olsen imponerer også her med noen solide løp som flere enn Jan Mølby sliter å holde følge med, men mister kontrakt med Anfield-klubben etter to solide helbom (se bilde). Exeter-manager Anders Rikter sier seg meget fornøyd med at klubben beholder en av sine aller viktigste spillere i neste års Supportercup, og påstår at ”en slik spiller uansett ikke kan kjøpes for penger”.

MV

PS. I en kommentar til Exeter.no sent lørdag kveld beklaget Bruce Grobbelaar sin tilsynelatende utilgivelige overgang til Plymouth scum Argyle på midt på 90-tallet. Etter noen drinker innrømmer han imidlertid at hensikten var for å ta imot noen brune konvolutter slik at argyle kunne synke enda lenger nedover i ligasystemet. Tilgivelse innvilget pronto.

PPS. For mer informasjon om kampen/opplegget, les hva Liverpools norske nettsted skriver om kampen her.


PPPS. ECSCON gleder seg til å markere sitt 25-års jubileum på tilsvarende vis…

Walsh skyter, Vik går rett.

[Tilbake]