Lørdag

Etter et par dager med besøk på jazzklubber uten jazz og fotball uten motstandere, samt veldefinert fyll inkludert feminin spying dukket 15 engelskmenn opp på jernbanestasjonen på tidlig kveldstid. Turen over fjellet via Flåm, Gudvangen og Voss var brillefin den, og de fleste utenom meg sto klar når toget rullet inn. Turen gikk visstnok fra hotellet til Finnegans og Fotballpuben for forbrødring med snuskete Brann- supportere. Der dukket også Ingvild opp med journalisteffektene sine, klar for en real Bonzo-reportasje på vegne av Bladet Fotball. Deretter var det tid for nattklubb; Roof Garden der ca 50% ikke slapp inn eller rett og slett forsvant ut/inn i natten. Etter å ha kranglet med frustrerte sydenturister til 01.30 dukket også jeg opp og traff på flere fornøyde fjes og gemyttlige bjørneklemmer samt en ekslusiv ryggmassasje signert Alan.

Etter stengetid dro alle hjem, unntatt jeg som dro på jobb igjen og Alan & Darren som dro på Nachspiel hos Bengt. Faktisk ble 3 damer med også, noe jeg tar på meg brorparten av æren for siden de ikke skjønte de klare- men kjappe- hentydningene til Alan og Darren valgte å bruke sjarmen og kinnskjegget sitt på andre ting. Ro i leiren 05.00.

Dagens gullkorn:

Bengt 03.32, svært,svært sliten ( etter å ha festet med Magne Havnå dagen i forveien faktisk) sitter og småsover ved bordet sitt på Roof Garden før han gløtter opp og brøler "Nachspiel, I'm having a Nachspiel !!!" Så forsvinner han, men ikke lenge etter dukker gjestene opp og Bengt, med uryddig hår og pizza i munnvikene stønner "Oh you English Bastards" før han slipper dem inn, byr på øl og nattprat.

Dagens Miguel:

Bare 5 timer forsinket dukket han opp i vesten sin. " Rett fra en snookerkamp ? " som Dominic uttrykte det. Sent på kvelden lurte noen slitne engelskmenn på å dra, men skottet opp og så Miguel i baren, noe som førte til umiddelbar forskyvning av avreise."No, Miguel is here, then we're alright"

Søndag

Avreise med buss 13.00 til avsidesliggende Hald stadion, laget med klubbmotto "stril going strong" Herlig gressteppe, minus for uryddig natur rundt banen der ballen svært ofte havnet. Første omgang endte 1-1 etter at Bengt ( selvsagt ) puttet for oss og Richard Barnes (tror jeg ) scorte for Exiles på et korrekt idømt straffe. Jevnt med et lite overtak til oss. Men vi tapte svært mange dueller, og særlig Richard Taylor tok alt i luften på midten. Andre omgang startet med to-tre kraftige sjanser til bortelaget før Bengt fortsatte sin enmannsvendetta med to kjappe mål. Det siste fra nærmest død vinkel via tverrligger og stang. "Det eneste som manglet var at jeg fikk ballen i trynet" Sitat keeper Dominic igjen.

Kampens siste spark havnet i mål etter at en uselvisk person fant Petter foran mål. 4-1 og slitsom kamp, 2 ganger 45 minutter er lenge, men herlig med gress under beina.

Kampslutt og lagbilder med ikke mindre enn 7 fotografer, "videointervju" av en lett stotrende manager og mye knising og fnising.

Dagens nedtur kom da vi hadde entret turbåten og det viste seg at vi var 3 personer for mye. ( 29 ) Dårlig koordinasjon av meg, men først og fremst av sponsor Teaterbaren som bestilte båten. Stor takk til Øystein, Janicke og Morten som var svært sporty og forlot båten uten å lage noen scener eller å få hysterisk anfall.

Øl, reker og fiskesuppe samt Massive Attack på anlegget. 2 fisk fanget, begge av britiske hender. Lun tur og etterhvert myknet også mannskapet opp litt og lot Darren, Matt og John prøve den frekke styrmannshatten og lot oss styre ølsalget mer eller mindre selv.

Det eksotiske innslaget sto den eldre matrosen for som stadig rettet på sakene sine mens han trodde ingen så på. Der tok han feil, for å si det sånn.

Mye prat med Dave og hans hyggelige Wendy.

Ellers mye godprat og Darren ble heftig intervjuet av en lettere sjarmert Ingvild. Aner vi en midtsideposter i bladet med Darren på den ene siden, Miguel på den andre ?

3 timer senere var vi tilbake i Bergen og møte med de tre skibbrudne på Zachen. "En kjapp øl før dusjen " ble til to timer, lunt, så herlig lunt.

Etterhvert takket en del nordmenn for følget mens Jan, Kim, Kjetil og undertegnede fortsatt var tørste. Vorspiel for noen heldige på rommet til "Doughnuts" der ginen kom fram, historien haglet og tiden gikk. Etterpå Finnegans, Ricks ( joggseko-nekt, mao gikk vi videre) til Scotscman. Der gjorde "noen" et realt forsøk på å rappe dukken på 1.8 i vinduet. Alt var klart, vaktene på plass og Dom tok seg faktisk av ID- sjekk av gjestene !! Heldigvis dukket en noe frustrert eier opp og tok affære. Ingen stor sak, turen gikk videre til Garage der det faktisk VAR jazz- kveld. Henimot stengetid hadde en viss kar fra Fredrikstad fått nok ( "A very funny man" sitat Alan Crockford) og vi forlot Balla jazzklubb for en noe sjanglete tur hjem. Tannpussen ble droppet. Ro i leiren aner jeg ikke når det var.

Dagens gullkorn

Såpass mange at jeg ikke klarer å velge.

Dagens Miguel:

Dave: " So I've been told that you are the expert when it comes to fishing ? "

Miguel: "No, I'm driving my car tomorrow"

Innkjøp av norsk-engelsk ordliste bør fortsatt vurderes Miguel.

+ også til Dom som spurte hvor i Spania slektningene til Miguel kom fra !

Mandag

Manageren med 5 timers søvn de to siste døgn dro på seg en lite forsovelse, men etter en kjapp telefon til Richard var jeg m/ familie og Jan ( min ukjente halvbror ) på plass som turguider. Darren lyste opp forsamlingen med sin nyinnkjøpte Brann- lue. Også Brann CD-er var innkjøpt og løfte om Exeter sang med melodi fra "Vi går frem" er avlagt.

Den store fjellturen over vidden ble det ikke, men bane opp på Fløyen og gåtur ned.

Duket for nye øl og litt mat, denne gang i idylliske omgivelser på Trakteuren bak Bryggen, ifølge skiltet Norges eldste serveringssted. Matt, meldt savnet, dukket opp, og så var det bare å skysse dem avgårde. 15 håndtrykk og to kyss på kinnet senere ( Jada, det andre var fra Alan) var de vel plassert på Flybussen. En sliten men lykkelig manager trakk seg tilbake. Mission Completed, hjertlig takk karer for herlig innsats. Og det er nok ikke siste gang vi kommer til å se denne gjengen i Bergen.

Dagens Gullkorn:

" I must just look like a big, brown chocolate- bar to her ! " Vet ærlig talt ikke navnet på den mørkhudete høyrebacken til Exiles med de gode manerene, men god kommetar var det ihvertfall. Forløperen var at Maria kikket intenst på ham. tror jeg må skaffe meg noen flere mørkhudte venner .

Dagens fascinerede opplysning:

Mange la vel merke til at det stadig var "Cricket negeren" som betalte for alle barrundene på båten. Faktisk hadde alle betalt inn 100 pund til ham, slik at han kunne ta seg av alle fellesutgifter ( mao stort sett øl ) Snedig gjort, lurer bare på hvem av oss som kan tiltros en slik oppgave på neste Englandstur...

Dagens Miguel:

Miguel var i dag på jobb, derfor en "Golden Oldie" fra søndagen: Miguel var innom meg på hjemveien for å hente klærne sine.Ingen hjemme trodde han og braste inn. Vet ikke hvem som ble mest overrasket, han eller barnevakten til Maria, men siden barnevakten hadde glemt linsene hjemme ble det mye mysing før hun oppdaget at det ikke var noen kjente som sto i døra. Nok om det, takk for denne gang, og følg med i pressen. Darren skulle også sende noe til lokalsvisen i Exeter.

Cheers Lads

Kristoffer

[Tilbake]