EXT/Exters/Express 6 Echo: Exeter 9 - Veidekke 1. 20. aug.

Lag: Arne, Kenneth, Kim, Bengt, Kris, Migu, Orlando, Kez.
Mål: Orlando 3, Migu 2, Kim 2, Kez 1, Bernie 1
Traa: Orlandonaldo: 3, Kenneth 2, Bernie 1
Referent: Jan:
Byggmester A. Hitland - Exeter City BIL 5-2.
Målscorere: Kezman, Kenneth.

Laget: (2-3-1) Arne i mål, Petter og Marius i backrekka, Bengt-Orlando-Kenneth-Kezman-Miguel alternerte på tre midtbaneplasser og spissplassen.

Slettebakken Stadium of Blinding Lights.
Nydelig ramme rundt kampen; Bybanen i rute, 16 grader, lettskyet, Cirkus Arnardo, orkestermusikk, og utenfor sirkusteltet kameler og små hester (såkalte ponnier).
Kickoff: 27. august 2012, kl 17:30.

Tilskuere: Var helt oppe i sju Exeter supporterer en stund, men Pål m/unge forlot stadion etter 2 min. av kampen. Igjen på tribunen var Kez' Ruben og Synne, samt referenten med Alma og Olaus.

To minutter før avspark manglet vi en spiller, konfererte med Gaffer på telefonen, han mente det var masse tid, og at vi måtte smøre oss med tålmodighet, ta det med ro, og at det nok kom til å ordne seg. Beroliget av dette startet vi kampen med en spiller for lite. Etter fem-seks minutter dukket Orlando opp, og vi var fulltallige, stillingen fortsatt null-null, men med batteriene i Exeter-spillerne allerede nede på gult, på grunn av den ekstra jobbingen med en mann mindre.Sannelig kom Miguel også etterhvert (ihht tradisjonene helt presis), og vi hadde innbytter også.

Byggmestrene hadde en del brukbare fotballspillere i folden, spilte seg til en del halvsjanser, men skudd fra distanse går ikke inn når Arne står i et mål av str. barnefotball.
Exeter farlige på kontringer, Kezman hadde et skudd i stanga. Hitland tar ledelsen da spissens mislykkede mottak  blir til et uhyre løst, men overraskende skudd, som en wrongfooted Arne bare kan se trille i mål. Mot slutten av omgangen spiller Exeter med større ro og besluttsomhet (som alltid når vi kommer under og det enorme nervepresset dempes noe), og vi har noen fine angrep.

Men Hitland scorer både rett før og rett etter pause også, det står 0-3, og det kan se ut som vi skal rakne. Kezman blir sint og setter inn taklinger hver gang ballen er i nærheten, får gult kort for munnbruk. Hitland scorer sitt fjerde og femte mål, etter dårlig jobbing hjemover og klønete forsvarspill (batteriene hos Exeters forlengst nede på blodrødt).

Heldigvis greier vi å skjerpe oss på slutten.Kezman scorer etter fint veggspill, Orlando hamrer et frispark i stanga, før Kenneth header knallhardt inn 2-5 på corner (ikke ulikt Skrtel mot Man City og Fellaini mot Man Utd). Alt akkompagnert av lettbeint orkestermusikk fra sirkusteltet. Herlig!

Forøvrig møtte vi Hitland 2. juni 2010 også, tapte 1-5 den gangen, altså litt bedre denne gangen.

En del annet som sikkert skjedde gikk referenten hus forbi pga mye tilskuertrøbbel: Sminkedokkehodet til Synne fikk tyggis i håret, skifte av bæsjebleie, 108 forsøk på pitch invasion fra Olaus.

Traastjerner: Vankelig å dele ut denne gangen, samtlige var sånn noenlunde, ingen utmerket seg.

*** Orlando. Møtte opp alt for sent og må forvente å bli kalt inn på teppet hos Gaffer for bot og oppstramming. De unge&lovende kan ikke ta seg de samme friheter som etablerte stjerner som f.eks. Miguel. På banen: Får i noen korte perioder såpass grep om midtbanen at vi kan få til noen fine angrep. Konstruktiv og rolig med ballen. Har begynt å få måne. Uten tvil Rookie of the year!

** Kenneth. En av få som vel ikke har blitt noe særlig dårligere de siste åra. Har kondisjon til å jobbe godt hele kampen, involvert i en del fine angrep, nydelig heading i mål.

* Marius. Vinner mange dueller så lenge kreftene holder.

ref. Jan