Dom's Out with a Bang
Exeter - Carlisle 0 - 0, 5. nov 2011


2. juni 1993 spilte Norge mot England på Ullevaal. De herlige ungfolene Anders, Marius, Andre, Kristoffer m.fl. var tradisjonen tro på vei til puben Highbury for pre- match drinks. På Majorstua oppdaget vi tre engelskmenn på vei oppover - flerfoldige timer før kampstart. Etter rapporter om utstrakt utagerende oppførsel i Oslos gater kvelden før gikk vi engstelig forbi, og var på vei opp og ut.

Men til vår evige ære løp vi tilbake og inviterte dem med oss. Roger Kendall var en av dem. Dominic Sanders en av de andre. Resten er historie.
Bryllupet til Rachel & Dom                                                               Norge - og Dom - på Wembley.

Dom døde i sommer, og med det mistet vi en av våre aller beste Exetervenner. Vi mistet også en del av selve årsaken til at snart et tresifret antall nordmenn har reist hundrevis av ganger til England og brukt et halvt norsk (sic!) BNP på Cider, Curry & Hyss.

Vi har etterhvert alle fått noen vi blir mer knyttet til enn andre, og mange hadde Dom som en spesiell yndling. Personlig er jeg stolt over å kunne si at Dom alltid var den første jeg så etter, og vi har tilbrakt mye tid sammen hver eneste gang vi møtes. Jeg tror det er flere som hadde det sånn. Lett å like, emosjonell, morsom og alltid våken for et hyss. Og ikke minst - alltid, alltid tilstede.

Rachel hedret sin kjære Dom med en minnemarkering og en saftig fest på STJ; "Out With a Bang!"
11 nordmenn reiste for å minnes Dom, og tradisjonen tro ble det en mektig tur, preget av latter og Viggo, skandaler og vennskap mellom herlige svette, fulle og glade lads på tur. Akkurat slik Dom ville ha likt det!

Fredag

Exa Bergen som vanlig hissig på grøten, i strålende godt humør og fysen på tur, selv i cufinalehelgen.
Reisen over går med til flyskrekk, flyvertinneflørting og  introduksjon av livstilen "Viggo" til Rookie Marius H. 
Kjosern, den gamle reven, kan også se fram til et uventet søylediagramhopp på trolley-serviestatistikken på denne avgangen.
Dramatisk romfordeling, høydramatisk Viggo (27, 22, 3) og hyperdramatiske sprengte blærer før vi er i på plass.
Fortropp Rossi møter oss på Royal Victoria, og etter en strafferunde etter tips fra Olli/Bolla ender kvelden tradisjonen tro silkemykt på Peter's for bergenskontigenten Kim (SP), Gaff (SP), Kez, Rossi og FR Marius H.

Lørdag

Dramatisk start når østeuropeiske skumlinger banker på døra og byr på roomservice. Gaff piler under dyna og frykter voldelig ransforsøk, men lukter kløktig lunta når polakkene med en underlige bergensk- engelsk også lokker med lap dance...
Ladsen på beina før alkoholserveringen starter på Mad B&B, men der er Neil og der er Roger Roger Pyne, Alan Crockford og little Johnnie Childer!  Tar ikke lang tid før vi, akkopangert av kraftige brekningslyder etter at Rossi forteller om manglende sokkesift, triller Viggotoget ut fra Paddington. 
 
Grøss! Zoom inn på kortet oppe til høyre!                                                  Alt handler om denne.

Skandaløst nok er Black Horse stengt for renovering, og dermed blir det utepils på Welhouse. (En tur uten Imperial - halvskandale, sol og alt)
Mye kjentfolk som Garno, McCaffrey, Simon, Frenchy, Childer mm, samt selvsagt Oslo med Marius & Andre mektige førende i pølsefatet. Ser vi en lad nippe til en Cappuchino en time før KO? Nei, må ha sett feil.
Undertegnede når gledelig nok vanlig ADHD- KO form, Bolla får blø, stetteglassene til Rossi er en internasjonal skandale i Wiki- klassen, plutselig er vi på vei inn handicapinngangen til visningen av Saving Private Ryan på Exeter Vue, før tid for Red Square - gjensyn med Gary Nelson, Sir Roger Kendal,  Andy & Steven fra Bergen - go'prat med Andy og Exa- CEO Julian Tagg - oh Happy days!Big Bank. Sola rett i grevet, D'askeland style.


City Till I Die.

Men selvsagt er ECFC umiddelbart på plass og får oss ned igjen. Exeter - Carlisle 0 - 0. Ikke en målsjanse. 1931 McNish on, så off igjen. (120 Pund bet til Alan). Lunken stemning på Big Bank, til tross for Siege- hysteri. Bikkjeburgerne ikke lunkne engang. Fort glemt. Come on City! Neste gang!

Etterpå er det tid for turens høydepunkt. Flere hundre samles på gamle Cowshed, og i flomlyset holder den samme kvinnelige humanisten som viet Rachel og Dom en mektig og rørende sermoni som ender med askespredning, stående hyllesapplaus, fyrverkeri fra Exa Ultras og Come on You Rip Roaring Grecians. Ikke et tørt øye.

Gledelig også at Steve Perryman og Paul Tisdale var tilstede, og med norsk prat og hilsener til begge og flere norske referanser i minnetalen er det klart at vi har en relativt unik posisjon i Exeter- vel verdt å ta vare på.

Etter det er det tid for en liten pustepause, Gary Nelson er oppløst i tårer og vi tar en time out med innkjøp av supportereffekter som sjøsagt skal glemmes i løpet av kvelden, så en tur på nærmeste vannhull, før retur til banen og helaften på Flybe- loungen upstairs, arrangert av Rachel.

I løpet av kvelfen vises det massevis av bilder fra livet til Dom, og Rachel blir formally invitert til neste års supportercup. Der vil hun også ta med asken av Dom, det går mot et plommetre i både en Oslo - og en Bergenshage.


Guru, Gaff, Rachel, Kim, Rossi, Kez.
 


 

 

 

 

               
 

 

Kez & Gaff. Business & Pleasure. We loved you Dom.

FlackFlackFlackAttack!

Garno vil ha oss med på Bonfire - night  i Ottery St. Mary- men merkelig nok klarer vi å takke nei, og når det drar seg mot avskjed avslutter vi med et par hyllest- sanger til dagens mann, før det bærer ut i Exa- natten. Alan er med, Pete Williams dukker opp, Rossi synger karaoke, Marius og Andre er tørste, ladsen er på kokepunktet, igjen er det Happy Days! Videre til Old English, Rookie sovner men bartenderne ser at han er omgitt av Geezers som trenger Excitement og lar det stå til.

 

Videre til Time Piece, der Rookie stiller uthvilt og fin, Kez noe mer smal i gluggene, og ladsen spres på tre lokasjoner; Noen går seg vill, andre hygger seg med Mr Brightside oppe på TP, atter andre går alene på tung Garage- klubb. Samme lad går timer senere direkte - i tung lettelse over å se kjente lads - ned i knestående i en storm av snørr, tårer og kebab når vi kommer ut fra Time Piece, muligens som siste lads.
Kvelden ender med klassisk interne hygge- riots på strekningen Timepiece - Townhouse, kuliminerer med at gartner Kez danderer Gaff saftig inn i en hekk som aldri vil reise reg igjen etter dette, særlig ikke etter en ektraomgang med krøllene til Rossi.  Lunt! Etter en vennlig henstilling til russen på naborommet om å ryke & reise er det tid for ro og herlige fire timers skjønnhetsøvn.
 
Søndag

Lunt i toppetasjen på Townhouse, der man koser seg med Match of the Day i reprise, Alan i perlehumør og morgenstunden er fin!  Noe mer fysent på Nic Nic, men samtlige lads er årvåkent på plass til 08.33 fra St. Davids, retning London og Cupfinalen.
Mens Hommen & Rossi straks setter igang sagbruket på toget, koser Kez, Marius & Kris seg med herlige runder Viggo, nydelige hyss og en ørliten drink eller to. Såpass lunt at Viggoen må spilles gatelangs ved ankomst London, kun tid til å knyte en lun klesremse av tøyet til Kez før tid for en is og taxi retning Fartøy Valen i Nord -London. Vi når 2. omgang av cupfinalen, ingen stor sportslig opplevelse men big cheers til Bjarte for gjestefriheten. (Cheers til ØB, Kentona og Tommy - samt Traanaldo for innsaten på Ullevaal)


Kez. Klærremse. Klassisk Exa.

Derimot en kaktus til vår Rookie Marius H, som dessverre falt gjennom etter en lovende start. Klarte seg supert som Rookie dag 1 & 2, men dag 3 ble dessverre en studie i generell mangel på folkeskikk og uforklarlig ufin oppførsel.
No f**ng way at det blir tolerert, end of story. 
Konklusjon: Junior får mye gratis på etternavnet, storebrors karma og har faktisk  tidvis herlige oppførsel, men generell dårskap av dette omfanget  blir belønnet med 1 års reiseforbud i offisiell Exeterregi, velkommen tilbake i 2013!


Nåvel, retur til Central London, avskjed med 3/5 av karene, før The Rossis sjekker inn på The Grange og nyter en herlig velfortjent helaften. Eneste uromoment var et bluss (kunne vært langt verre) som ble kastet i tottelottene på oss på puben i London. Faktisk dramatisk! Men ikke verre enn noen Jägerbomber kunne kurere.

Cheers lads!

For Dom i Exeter,
Marius, Andre, Mikael, Olav, Vegard, Tone, FR Rookie, Jahn Erik, Kim, Erik, Kristoffer.


Turens største skandale.