Kampref Exeter City BIL - Landsfengselet 5 -2
Landsfengselet 25. august 2011


Exeter City BIL vs Landsfengselet (avviklet på bortebane av naturlige årsaker)
 
Følgende leverte inn forespørsel om klarering og fikk aksept:
Arne, Kenneth, Bjørn, Leidulf, Kez, Orlando, Torbjørn, Jens og Øystein
 
Arena:
Bergen Landsfengsel – på norgeshistoriens største 7-er bane, med tidenes mest surrealistiske omgivelser (meterhøye, askegrå fengselsmurer, kledd med piggtråd og med skyhøye gjerder i forkant)
 
Tilskuere:
Et sted mellom 30 og 100. Noen plassert i et kledelige bur bak det ene målet – uvisst av hvilken grunn! Andre i små gjenger, 50 til 100m unna banen + et par som sikkert spent fulgte kampen fra vinduer med kraftig gitter foran! Skal heller ikke glemme gjengen med damer som slukte oss med blikkene da vi entret banen med tettsittende drakter og svette leggbeskyttere!
 
Kampfakta:
5-2 (0-2)
 
Puttere:
Orlando x 2, Kez , Jens og Lunden
 
Spillere fra mektige Exeter City BIL skulle for første gang entre Bergen Landsfengsel i sportslige sammenhenger. Gaff hadde pakket snippen og dratt sørover i forbindelse med alderdomsfeiring og overlatt ansvaret til et fotballvidunder fra Dalen, Kentona! Spillere ble hanket inn og personnumre ble oversendt på mail. (På Gaff sin mail i forbindelse med kampen, var et knippe mennesker oppført og erklært ”klar”, men uvisst av hvilke grunner, så dukket ikke disse opp på Shell stasjonen i Bergen nord…)
 
I alt 8 mann ble ”godkjent” av Kriminalomsorgen, inkludert en invalid ØB, som stilte ene og alene for å hjelpe karene med disponeringer og hente baller som ble skutt utenfor tidenes største 7-er bane!
Legitimasjon og mobile enheter ble trygt plassert hos vakten og etter å ha blitt låst inn gjennom utallige dører og porter, fikk vi endelig et blikk inn i de innsattes verden. Undertegnede stilte i tights – et utrolige lite passende antrekk i denne settingen - og Leidulf i den kledelige, nye bortedrakten. Korrekt tenkt, men når vi har hjemmekamp, så stiller vi i rødt og hvitt! ”Bortelaget” stilte i klassiske hvite drakter, men denne gangen uten de svarte tverrsoverstripene, maske og sekk!
 
Kampen var fra første spark Exeter sin! Ballen gikk fint, bevegelsene var gode og innsatsen på topp! Betenkelig nok, så nådde mange max puls innen de første 4 min, men det skyldes nok bare at banen var urimelig stor – noe vi ikke hadde tatt høyde for i sesongoppkjøringen! Men ballen ville ikke i mål! Det var fullstendig stopp når den siste avslutningen kom og ved pause stod det utrolig nok 0-2, etter at bedriftsseriens største spiss hadde banket inn 2 mål på de to sjansene laget skapte!
 
I pausen var derfor irritasjonen stor, men alle var enige om å prøve å opprettholde det samme trykket i andre omgang og satse på at de hvite ville gå tom for krefter! Og om vi klarte å sette den første ville de andre komme som perler på en snor! Kez og Orlando fikk beskjed om å holde litt mer på ballen, og med ett trillet ballen i noten, ikke bare en gang, men fem! Klassisk ketchup-effekt! Enorme gledesscener utspant seg på banen da utligningen kom og det ble nesten ekstatisk da mål nr. 3, 4 og 5 kom og seieren var et faktum!
 
Kampen var tøff og hard, med mange susende taklinger. Vi ga og vi fikk litt juling men dommeren tillot mye. På spørsmål etter kampen om hvorfor han ikke ga ut kort til motstanderen, svarte han bare: ”Hva er vitsen med å gi kort til Per, Pål og Espen Askeladd når de står oppført med initialer på dommerkortet og bytter om til neste kamp?” Svar skyldig der! Taushetspliktene lenge leve!
 
På vei ut kom vi sikkert de samme kommentarene som alle andre ”hjemmelag” har hatt: ”E du sikker på at DU slipper ut då?”, ”Hey, du skal ikkje ut igjen, har ikkje du egen celle her” osv, osv. Men det var godt å rusle ut murporten igjen, vel vitende at vi hadde 3 poeng i sekken og med følelsen av at vi aldri(?) skal inn der igjen!
 
Traa-stjerner:
*** - Kentona: Klarte på galant vis å temme bolemannen på topp og gjorde jobben lett for Arne bak!
** - Orlando: Drivjern på midten, ballsikker og avslutningsdyktig!
*- Torbjørn: Fyller Exa-drakten med pondus og klokskap, ivrig både fremover og bakover!
 
 
Referent: ØB