Seriestart for Exeter City BIL
Poengdeling mot Tryg i 1. div- debuten.
Exeter 1 -1 Tryg, 12. april 2011


Laget: Arne, Pål, Jan, Marius, Kenneth, Kris, Stig, Leidulf, Kez
Mål: Kez - Overraskende iskald avslutning alene mot keeper etter pasning fra senior D'ask.

Debut i 1. div bedrift Bergen, Hordaland Fotballkrets, Norges Fotballforbund, Devon, Norge, Verden.
Større blir det ikke i bedriftsidretten.
På nabobanen spiller den mannen som gjennom tidene har nest flest kamper som utlending i Premier League (Etter Bergkamp). TV2 er på plass. Solen skinner. Exa spiller 2 - 3 - 1. Kim er off. JJ får kapteinsbindet og etterfølger dermed legender som Øystein BB og Benny the Lad.  Dommeren debuterer også og innkaller til allmannamøte før kamp for å reflektere over alt dette, og for å be om arbeidsro. Arne & Kez tar notater, som umiddelbart kastes i det fløyten går og vinteren offisielt er over. En vinter som noen har benyttet til flittig Exa- hæpping på Nordnes. Andre har ikke tatt i andre enn sine høyst personlige baller siden sist gang det ble blåst i en fløyte, medio oktober. Atter andre igjen møter opp, nyfikne på livet, strekkskader og hvilepuls på 200 slag i sekundet. Herregud, skal dette aldri ta slutt?

Tryg åpner best, men det tar ikke lang tid før Kez fortsetter der han sluttet i fjor, 1 - 0 og konsentrert Exa- jubel. Kenneth er våkent frampå med hele tre spreke volleyforsøk, dessverre uten å treffe annet enn nedlagte bane 5 ved denne anledning. Exa er best, men Tryg utligner på et meget godt langskudd. Dog et langskudd (ref Traa- børsen om litt)

I 2. omgang kommer Exa litt undødvendig på hælene og får egentlig aldri etablert noe annet spill enn avklaringer til innkast, corner & hoftefest(e). Tryg presser medium knallhardt på, men Arne viser at det er klasseforskjell på målvaktene med flere mesterlige redninger, småpludring, høylytt hyllest av keeperverket generelt, Exeters No 1 spesielt. For et gullkantet stykke hanskemann - denne figuren må da ha vært bedre enn Vidar Valium på midten av 90- tallet?
Dramatikken kommer i det Jan mot slutten av en to minutters tacklingsseanse får et spark i kneet, og bryter sammen i et inferno av smerte og skråling. Dramatisk! Ikke minst når mannen har en frue 9 dager på terminovertid; Vil han kunne klare å stille i sin egen familiefødsel, eller må stedfortredere fra Exa BIL innkalles? Hvor er Bernie?!?
Leidulf brenner et par sjanser, Kris fyrer løs i 2 km i timen, og kampen ebber ut med 1 - 1, poengdeling - uansett; Vi er i gang!

Traabørsen


3: Jan Jacob Andreassen. Får utløp for muligens innestengt ventetidenergi ved en helt enorm innsats, gir aldri opp en ball, vinner tacklinger som andre ikke vil ha vurdert å delta i, legger igjen blod og muligens et leddbånd på Slettebakken. For en kaptein!

2: Arne Sande. Jada, lever opp til forhåndshypen fra Markus i baksetet på vei til kamp ("Alle sier at du er veldig god i mål"), og leverer varene til tross for sterke pre- match nerver. Herlige refleksredninger. Slipper inn et meget godt skudd, dog fra naaget langt hold?

1: Jahn Erik Askeland. Exeter's Number 9. På tide at alle lærer seg denne sangen nå.

Cheers lads, nye muligheter etter påske.
Gaff.